Werkervaring

Bol.com – Freelance DevOps/Cloud Engineer

1 juni 2020

Bol.com – Freelance DevOps/Cloud Engineer

Bol.com is een van de bekendste en populairste Nederlandse webwinkels. De webshop wordt dagelijks door vele duizenden bezoekers bezocht en staat bekend om zijn snelheid, betrouwbaarheid en grote assortiment. Naast eigen artikelen kunnen “partners” bol.com ook als verkoopkanaal gebruiken voor het online verkopen van hun artikelen.

 

Bij bol.com kreeg ik voor het eerst met het Google cloud platform te maken. De doelstelling van bol.com was (en is) alle IT infrastructuur zo veel mogelijk naar dit cloud platform te migreren. We hebben het dan niet alleen over de webshop, maar ook over 1500+ applicaties en services voor logistiek, finance en overige functionaliteit.

 

Meer details over mijn werk bij bol.com zijn hier te vinden.

TomTom NV – Freelance DevOps Engineer

28 oktober 2019

TomTom NV – Freelance DevOps Engineer

TomTom is een bedrijf dat locatie-technologie ontwikkelt en verkoopt. Het bedrijf verkoopt zowel software, hardware als online diensten (API’s). TomTom is een grote internationale speler in deze markt en bedient grote klanten in o.a. de automotive industrie alsook softwareleveranciers, waaronder Microsoft.

 

Mijn opdracht bij TomTom bestond uit het migreren van het VM-gebaseerde API platform (waar miljoenen verzoeken per dag worden afgehandeld) naar een kubernetes/AKS gebaseerde oplossing in Azure. Het doel was om sneller te kunnen uitrollen, eenvoudiger en sneller te kunnen schalen, en daarbij een hogere betrouwbaarheid te halen.

 

Meer details over deze opdracht zijn hier te vinden.

Solvinity – Senior Linux Engineer

1 februari 2014

Solvinity – Senior Linux Engineer

Solvinity is een managed hosting provider die zich richt op de grotere zakelijke klanten. Klanten zijn o.a.  het Ministerie van Justitie en Veiligheid, Nationale Politie, ONVZ, Translink, Gemeente Alphen a/d Rijn en nog vele anderen.

 

Ik ben bij Solvinity (toen nog ASP4all) begonnen als Senior Linux engineer. In eerste instantie in een ‘customer team’. Later heb ik de stap naar Shared Services gemaakt, het team dat alle producten en services bouwt en beheert waar de customer teams gebruik van kunnen maken.

 

Lees hier alle details over mijn rol bij Solvinity.

Descartes System Group – Linux Engineer

1 augustus 2006

Descartes System Group – Linux Engineer

Descartes is een internationaal bedrijf dat zich bezighoudt met het zo efficiënt mogelijk organiseren van goederenstromen en met name het proces rond douane aanmelding en afhandeling. In Amersfoort was ik werkzaam bij het deel van Descartes dat voorheen een zelfstandig bedrijf was genaamd InterCommIT.  In November 2011 is InterCommIT overgenomen door Descartes en toegevoegd aan hun portfolio van bedrijven.

 

InterCommIT was een specialist op het gebied van Electronic Document Interfaces: het versturen van digitale gestructureerde documenten. Denk bijvoorbeeld aan digitale facturen en pakbonnen voor transportbedrijven en winkelketens. Hiervoor heeft het bedrijf een eigen berichtennetwerk ontwikkeld.

 

Ik ben begonnen bij InterCommIT als Linux Engineer voor het beheren van de infrastructuur die het berichtennetwerk verzorgt. Hier kwam ook ontwikkeling en applicatie-testing bij kijken in samenwerking met de eigen ontwikkelaars van InterCommIT/Descartes.

 

Lees hier meer over mijn rol bij Descartes / InterCommIT

Intersolve – Programmeur

1 juli 2005

Intersolve – Programmeur

Intersolve is een bedrijf dat betaaloplossingen verzorgt. Na mijn ervaringen bij BK Vision kwam ik hier terecht om een nieuwe start te maken met een geheel nieuw point-of-sale product. Het werk bestond met name uit programmeren van het kassasysteem in C#.Net en wat kleinere tools en drivers voor betaalautomaten.

 

Ik kwam er al snel achter dat een rol als full-time ontwikkelaar me niet genoeg uitdaging bood en ben op zoek gegaan naar een rol met een mix van Dev en Ops.

BK Vision – Systeembeheerder en Programmeur

1 juli 1999

BK Vision was een bedrijf dat een complete ‘point of sale’ oplossing bood aan winkelketens, met name in de mode branche. Klanten waren o.a. WE Fashion, Coolcat, America Today, Open32 en later ook HEMA.

 

Bij BK Vision ben ik direct na afronden van mijn studie informatica gestart, nadat ik er eerst mijn stageopdracht had uitgevoerd. De stage bestond uit het moderniseren van het interne netwerk, inclusief het serverpark en de telefonie.

 

Hier begon mijn eerste echte Linux en open-source ervaring in het bedrijfsleven. Het bedrijf gaf me de vrijheid om het serverpark naar eigen inzicht in te richten, waar ik dankbaar gebruik van maakte. E-mail, fileservers, intranet webservers en proxies draaiden al snel op Linux.

 

Naast het werk als systeembeheerder werd ik ook als programmeur ingezet, met name op de wat meer ‘dicht bij de hardware’ opdrachten zoals drivers voor pinautomaten en kassa randapparatuur.

 

Klik hier voor meer details over mijn rol bij BK Vision

Mode Tineke – Systeembeheerder

1 januari 1997

Mode Tineke was een kledingketen voor dameskleding in grotere maten. Van magazijnhulp in de weekenden werd ik al snel betrokken bij de IT van het bedrijf. Met name de kassasystemen (met software van BK Vision) en de logistieke software draaiende op AIX op een RS/6000 hadden wat aandacht nodig. Mijn eerste ervaring met AIX!

 

Naast het systeembeheer schreef ik een aantal conversie en rapportage tools ter aanvulling van bestaande software in VB, VBA en Borland Delphi.